Veel gestelde vragen (FAQ)

Mijn trader doet niets! Wat kan ik doen?

Het is belangrijk om een beetje te begrijpen hoe een trading algoritme werkt. Een trading algoritme of bot is geen magisch proces. Het is een set "spelregels" voor het handelen in cryptomunten. Waar dit normaal gesproken door mensenhanden gedaan wordt, is deze taak nu uitbesteed aan één of meerdere computer(s).

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom (het lijkt dat) de trader niets doet:

 1. Er is geen of onvoldoende budget beschikbaar in euro's op de exchange.

 2. Er is (te) weinig volatiliteit in de markt: de koersen gaan niet ver genoeg op en neer om de aan en verkoop momenten te halen.

 3. Mogelijk heb je instellingen aangepast waardoor te trader ander "gedrag" laat zien dan je zelf had verwacht. Probeer eens andere instellingen.

 4. Er is onvoldoende credit saldo op je FemTrade account. De trader kan hierdoor de openstaande pocket niet verkopen.

 5. Je hebt zelf crypto op de exchange verkocht waar de trader op ingesteld is. De software is verstoord geraakt en de trader stopt met handelen.

Kan ik zelf mijn beschikbare budget verdelen onder de actieve traders?

Ja, dat kan. Door het instellen van een maximaal budget per trader kun je het beschikbare euro saldo verdelen over de aangemaakte traders. Een trader zal dan nooit meer aankopen dan voor het budget dat is ingesteld.

Abonnementen, wat is het verschil?

FemTrade biedt 2 abonnementen aan FemTrade Gratis & FemTrade Extra.

Je hebt crypto op de exchange "verkocht", wat nu?

Het verkopen van crypto op de exchange, verstoord het handelsproces van de trader. De trader stopt met handelen en openstaande pockets kunnen niet meer worden verkocht. Handmatig verkopen van de aangekochte crypto is alleen mogelijk binnen het FemTrade Dashboard. Dit is de enige manier om de trader actief te houden!

Wanneer je toch zelf crypto hebt verkocht op de exchange en de trader stopt met handelen, moeten de pockets handmatig worden verwijderd.

Dit is mogelijk door een aanvraag in te dienen via de "Feedback" link op je account.

Voor het handmatig verwijderen van pocket(s) brengen wij 25 credits in rekening. Deze worden automatisch van het tegoed op je account afgehaald.

Wat is een Exchange?

Een Exchange is een online wisselplatform wat jou de mogelijkheid biedt om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Je opent een rekening bij een Exchange (vergelijk het met een bankrekening) en zo kun je cryptocurrencies aankopen en verkopen.

Bijvoorbeeld: Je geeft de Exchange opdracht om € 100,00 aan Bitcoin te kopen tegen de koers van dat moment. De Exchange regelt dat voor je en haalt € 100,00 van je EUR-rekening bij de Exchange. Op je Bitcoinwallet stort de Exchange de hoeveelheid Bitcoin die je hebt aangekocht minus de transactiekosten.

Bij een verkooporder van Bitcoin, verruilt de Exchange jouw Bitcoin, tegen Euro(s) en houdt daar haar transactiekosten op in. Het Eurosaldo wordt op je EUR-rekening bij de Exchange bijgeschreven. Het Eurosaldo bij de Exchange kun je altijd weer overboeken naar je eigen bankrekening.

FemTrade werkt met:

Hoe werkt het Referral programma?

Binnen FemTrade is het mogelijk om een referral vergoeding te verkrijgen. Wanneer jij anderen FemTrade aanbeveelt en hierbij jouw referral-link gebruikt, worden deze mensen in het systeem aan jou geadministreerd.

Wanneer jouw referrals gaan traden en winst maken, heb jij recht op een referral vergoeding.

Deze referral vergoeding is respectievelijk 15% en 5% van de 20% performance fee die gebruikers aan FemTrade betalen.

Er zitten een aantal voorwaarden aan deze referral vergoeding, kort samengevat zijn dat de volgende:

 • Je hebt zelf een actieve trader én je hebt in het verleden minimaal 1x een credit aankoop van minstens € 50,- gedaan.

 • Je krijgt op het eerste level 15% van de performance-fee van FemTrade in de vorm van FemTrade-Credits. Eerste level zijn alle mensen die jij rechtstreeks FemTrade hebt aanbevolen en die aan jou geadministreerd zijn in ons systeem.

 • Je krijgt op het tweede level 5% van de performance-fee van FemTrade in de vorm van FemTrade credits. Tweede level zijn alle mensen van jouw directe referrals die FemTrade heeft aanbevolen en zo in ons systeem geadministreerd zijn.

 • FemTrade-Credits zijn niet om te zetten in contanten, ze kunnen enkel gebruikt worden om de performance-fee aan FemTrade te voldoen.

 • Het is een leuke manier om zelf goedkoper of wel gratis de software te gebruiken. Degene die jij aanbrengt mogen 1 maand kosteloos een Demo-Trader draaien.

 • Referral-credits hebben een maximale houdbaarheid van 1 jaar. Daarna komen ze automatisch te vervallen.

We verwachten natuurlijk wel dat jij hiervoor ook de eerstelijns opvang doet voor de vragen van beginners!

Wil je samenwerken met FemTrade? Lees dan het item "Samenwerken"

Samenwerken met FemTrade

Voor FemTrade staat waarde creëren centraal. Daarin staan wij open om met de juiste partners een samenwerking aan te gaan.

Heb jij een community, website, YouTube kanaal, schrijf je blogs of heb je een grote achterban op social media? En wil je samen met FemTrade waarde creëren voor jouw doelgroep, wordt dan samenwerkende partner van FemTrade.

Stuur ons een mail om jouw interesse kenbaar te maken.

info@femtrade.nl ovv Samenwerken

Als ik reactie krijg van support, zie ik in de mailwisseling niet mijn oorspronkelijke vraag!

Op dit moment is het inderdaad zo dat niet heel de support conversatie wordt gemaild. Dat is een keuze van de ontwikkelaar van de software die wij gebruiken. Zij hebben ons laten weten dat hier wel aan gewerkt wordt. Wil je toch de hele conversatie kunnen lezen? Klik dan onderaan in de mail op de link met de tekst "view request" en je wordt naar een pagina geleidt waar de hele conversatie terug te lezen is.

Mijn support ticket krijgt een status gereed, terwijl mijn probleem (nog) niet is opgelost!

Wij kunnen ons voorstellen dat dit soms vreemd overkomt. De status Gereed betekent dat het probleem opgelost is, of in onze ogen opgelost kan worden met het antwoord dat je van ons hebt ontvangen.

Soms is een oplossing niet direct voor handen en zal er gewacht moeten worden op een software-update. Ook dan geven wij de status Gereed, we zijn dan op de hoogte en werken aan een oplossing.

Op een ticket met de status Gereed kun je overigens altijd antwoorden en zal het ticket bij ons weer onder de aandacht komen. Wel vragen we je dit alleen te doen wanneer het een vervolg is op dezelfde kwestie en niet om een nieuwe vraag te stellen. Op deze manier houden we de support overzichtelijk en kunnen we jou sneller helpen.

Wat is de "Safety First" Button?

De cryptomarkt is nog een relatief jonge markt. Hoewel deze steeds verder professionaliseert kunnen er in het cryptodomein nog af en toe gebeurtenissen plaatsvinden die een sterke invloed hebben op de koers.

Dat soort gebeurtenissen kunnen ook van invloed zijn op partijen waarmee wij samenwerken zoals bijvoorbeeld een exchange. Om geen last te hebben binnen FemTrade van dergelijke gebeurtenissen hebben wij de Safety First button: Met één druk op de knop kunnen wij onze dienstverlening pauzeren, zodat we deze weer kunnen hervatten als de markt weer in rustiger vaarwater is.

De safety first button, ontvlecht ons systeem van onderlinge verbindingen. Iedere individuele service draait onverminderd door op een systeem wat redundant is opgebouwd. 1 systeem blijft onverminderd doen wat het moet doen, maar gaat helemaal separaat van wat we jullie online laten zien draaien. Wij koppelen de onderlinge servers los, dus kan er een "pauze" ontstaan in wat je te zien krijgt. Zodra duidelijk is wat de impact is geweest en/of er wel of niet aanpassingen moeten gebeuren wordt het "geschoonde" systeem online gezet. Hiermee zorgen we dat onze systemen altijd veilig blijven.

Last updated